3 листопада 2017 р.

РОЗВИВАЛЬНА ГРА ДЛЯ ДІТЕЙ 5 - 6 РОКУ ЖИТТЯ «МАЛЕНЬКИЙ МОДЕЛЬЄР»

Автор  Коновалова Наталія Валеріївна  

   Дуже часто дорослі (педагоги  та батьки) помічають за дітьми здатність «ламати» («розбирати») іграшки. На що у дітей своя відповідь: «А мені було цікаво, що в середині» або «Просто хочу знати, як зроблено (працює)». Тому вирішила піти зворотнім шляхом: створити окремі частини, що є справжніми речами, які можна з’єднати в ціле в різних варіантах за методом конструктора.
   Так прийшла ідея зробити розвивальну гру «Маленький модельєр». На перший погляд, ця гра більше підходить дівчаткам, але й хлопчиків процес створення одягу теж не залишив байдужими. Тим паче, для гри є лялька – Попелюшка, яку можна не одноразово святково прибрати , бо створені власноруч вбрання є функціональним та варіативним.

    МЕТА:  уточнити знання про процес виробництва одягу, про працю модельєра та роботу ательє. Прищеплювати інтерес до різних професій дорослих, збагачувати практичний і теоретичний досвід дитини, надавати їй можливість самовизначатися, виявляти творчу ініціативу, здійснювати самостійні вибори, розвивати дрібну моторику, естетичний смак, стимулювати бажання до творчого конструювання. Виховувати потребу в нових враженнях, креативність, позитивне емоційно-ціннісне ставлення до рукотворних предметів.
    МАТЕРІАЛ: три манекени, три комплекту суконь з тканини, в які входять: по 2 ліфи, по 2 юбки, по 2 комірця, по 2 пояси та відповідне за кольором оздоблення. Кожна з частин суконь має стрічки для з’єднання та застібання готової сукні. Для проведення ІІІ варіанту гри доповнюється лялькою, за розмірами якої створений матеріал, швейними машинками та сантиметровою стрічкою.
ХІД ГРИ
    І варіант гри (грають 3 дитини)
Кожна дитина отримує один комплект для створення сукні та манекен. За власним бажанням створює одну або дві сукні та оздоблює прикрасами. Отримані вироби приміряються на манекен.
    ІІ варіант гри (грає одна дитина)
Дитина отримує всі варіанти гри. За власним бажанням створює від однієї сукні до шести, оздоблює на свій смак. Отримані вироби приміряються на манекен.
    ІІІ варіант гри (проводиться як сюжетно-рольова гра «Ательє»)
Грає група дітей. В якості заказника виробу або виробів виступає лялька. Діти розподіляють ролі: закрійник, швачка, модельєр. Вироби виготовляються за бажанням заказника. Отримані вироби приміряють на ляльку або манекен за бажанням.
    Далі фотоогляд....








Немає коментарів:

Дописати коментар